pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Sinterklaasvoorstelling

‘GLOEIEN’

SINTERKLAASVOORSTELLING

voorstelling voor kinderen Sinterklaasfoto Madeleine Aangepast

Over deze voorstelling:

Deze muzikale, kunstzinnige en fijnzinnige voorstelling is geschikt voor klein en groot en iedereen die jong van hart is. Kijk, luister, zing mee en heb veel plezier om Malle en de kat, die alles uit de kast halen om er een onvergetelijke belevenis van te maken…

Het verhaal:

Als Malle van haar wandeling thuiskomt en de haard aangestoken heeft, speelt ze de lievelingsmuziek van kat Leopold op haar harp. Meestal komt hij dan gelijk naar haar toe… maar nu is hij nergens te vinden! Een zoektocht volgt...Als Malle hem uiteindelijk ontdekt, wordt het een gezellige bedoening! Ze zetten hun schoen bij de schoorsteen en zingen samen met de kinderen Sinterklaasliedjes, zodat het een lieve lust is. Zouden Sint en Piet hun speciale wensen verhoren? Malle wenst dat ze met het Noorderlicht mag dansen en wat Leopold wenst, wordt nog een verrassing! Vol verwachting gaat Malle slapen... Zouden Sint en Malle langs komen? 

Presentatie:

Het decor is gezellig en mooi om te zien. De Sinterklaasliedjes zijn geschikt om mee te zingen. Het verhaal is aansprekend. Malle ziet er clownesk uit. De voorstelling belooft een feest voor oog en oor te worden! Madeleine maakt bij deze voorstelling gebruik van clownsspel, harpspel, poppenspel en schimmenspel. De essentie van het Sinterklaasfeest wordt uitgespeeld op een manier die het geloof in Sint en Piet overeind houdt, als tegenwicht aan de vercommercialisering van dit feest. De voorstelling komt het beste tot zijn recht op een podium.

Doelgroepen:

Deze voorstelling kent twee versies: één die geschikt is voor kinderen tot 6 jaar en één die kinderen aanspreekt tussen de 6 en 9 jaar. Maar ook verstandelijk beperkten leven zich helemaal in. De voorstelling wordt op scholen gespeeld en in instellingen. En is geschikt voor gezinnen.

Tijdsduur:

De voorstelling duurt voor de kleintjes zo’n 35 minuten en voor de groteren ruim drie kwartier. De tijdsduur kan aangepast worden, al naar gelang de vraag en de doelgroep. Omdat ingespeeld wordt op enkele reacties vanuit het publiek, kan de tijd iets variëren.